Technodac
 
Inici arrow Actes Populars arrow Nit de l'Esport Vallenc
Nit de l'Esport Vallenc

Història

La Nit de l’Esport Vallenc neix el 1990 amb els següents amb l'objectiu de de fer un reconeixement als esportistes i eentitats esportives vallenques que han destacat:

· Donar a conèixer el mèrit i l’esforç dels clubs, esportistes i entitats que es dediquen o s’han dedicat al món de l’esport a la nostra ciutat.

· Realitzar un reconeixement a la tasca de formació dels clubs i escoles amb els joves jugadors i als esportistes que comencen a destacar a les seves competicions.

· Homenatjar la gent amb una llarga trajectòria en el món de l’esport vallenc, que han fet possible que Valls disposi de moltes i molt variades entitats esportives.

Tot i que el Patronat Municipal d’Esports i l’Ajuntament de Valls són els organitzadors de l’acte, res no es podria realitzar sense el suport i la col·laboració de les entitats esportives de la ciutat, que ha permès que esdevingui la Nit més esportiva de l’any.


Reconeixement al Mèrit Esportiu
Les darreres edicions s’ha incorporat el Reconeixement als Mèrits Esportius, adreçat a reconèixer la trajectòria d’esportistes d’elit, que hagin competit amb èxit a nivell internacional en campionats d’Europa, del món i Olimpíades.
 
2006  Marta Gens Jugadora internacional i capitana de la selecció espanyola de Voleibol.
2007  Natàlia Rodríguez Atleta de mig fons. 6a als 1.500 mts a Beijing ’08 i Plata en 1.500 mts al Campionat
d’Europa a Torí ‘09.
2008  Andrés Jiménez Exjugador del F.C. Barcelona i plata a Atlanta ’96 amb la selecció espanyola de bàsquet.
2009  Rafael Marañon Exjugador del Reial Madrid i del RCD Espanyol.
2010  Xavier Tondo Ciclista Vallenc professional. Segon a la Volta a Catalunya, i guanyador de l'etapa reina
de la París-Niça 2010.
2011  Miquel A. Iglesias Exciclista vallenc, professional durant 10 anys i guanyador 5 edicions consecutives
les metes volants de la Vuelta España.
2013  Kiko Casilla Jugador de futbol professional al RCD Espanyol, actualment al Reial Madrid.
2015  Aleix  Vidal Jugador de futbol professional a la UD Almeria, Sevilla FC i actualment al FC Barcelona
2016  Volta Ciclista Catalunya Organitzadora de la cursa ciclista Volta Ciclista a Catalunya
 
2013 Kiko Casilla
(Reial Madrid)

2015 Aleix Vidal
(FC Barcelona)

2016 Rubèn Peris
(Volta Catalunya)


Guardons
· Equips Federats i Escolars: Que hagin aconseguit l’ascens de categoria, quedat campions o en lloc destacat en les respectives lligues o competicions de, com a mínim, àmbit provincial.
· Homenatge als Esportistes Federats i Escolars: Que hagin aconseguit campionats oficials o llocs destacats en competicions de, com a mínim, àmbit provincial.
· Reconeixement de la Ciutat: A una persona que hagi dedicat bona part de la seva vida a l'esport vallenc.
· Reconeixement dels Propis Clubs: Les entitats tenen un espai per premiar als esportistes, tècnics, directius o patrocinadors vinculats a la seva entitat.
· Reconeixement a la Millor Iniciativa Esportiva: Es premia aquella iniciativa organitzada per una entitat vallenca que destaqui per la seva novetat, projecció, repercusió o originalitat.
· Reconeixement Internacional al Mèrit Esportiu: Es reconeix una trajectòria esportiva important a nivell nacional  i internacional.
· Millor Esportista Masculi i Femení de la Temporada: Es reconeixen els millors esportistes masculi i femení de la temporada que s'acaba.