Technodac
 
Inici arrow Activitats arrow Activitats Hivern arrow Activitats infants i joves
Activitats Infants
El Patronat Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Valls proposa cada temporada un seguit d’activitats esportives adreçades als infants i joves d’edats compreses entre els 3 i 16 anys. Algunes d’elles es desenvolupen a les instal·lacions esportives del Centre Esportiu Municipal El Fornàs (com la piscina coberta), i altres a les mateixos centres educatius de la ciutat.

  Escola de Natació

 • PREESCOLAR: Adreçat a nens i nenes de 3 a 5 anys és el moment de familiaritzar-se amb el medi aquàtic. L’activitat s’inicia a la piscina petita.
 • INICIACIÓ:  Per a aquells nens i nenes que ja han començat a agafar confiança en el medi aquàtic. L'objectiu és aconseguir autonomia, conèixer les possibilitats que el medi ens ofereix i aprendre les tècniques bàsiques dels estils. L’activitat es realitza a la piscina gran.
               
 • Inscripció divendres i dissabte:
                 
 
 • PERFECCIONAMENT I TECNIFICACIÓ: Adreçat a tots aquells nens i joves que tenen un bon coneixement dels estils natatoris, i que volen perfeccionar-los i apropar-se a altres esports i activitats que es practiquen en el medi aquàtic: waterpolo, salvament i socorrisme aquàtic o natació sincronitzada. A tecnificació hi ha també un component important d'entrenament, amb 3 sessions a la setmana, i un volum i una intensitat més alt que a perfeccionament, cosa que permet aconseguir una bona condició fìsica i, si es desitja, participar en competicions interclubs i als Jocs Esportius Escolars de Catalunya.
               
 
 
  Activitat aquàtica per a col·lectius


 • NATACIÓ ESCOLAR: Programa adreçat a grups escolars: educació infantil, primària secundària i batxillerat. Està orientat des de la vessant educativa, i els objectius i contingutd s’estableixen en funció de l'edat i el nivell d’adaptació i experiència que els infants i els joves tinguin al medi aquàtic. La durada del curs pot ser quadrimestral o de tot el curs escolar, un dia a la setmana, i en un horari que es fixa de mutu acord amb cada centre educatiu, de dilluns a divendres, en horari lectiu.
   
 • NATACIÓ EXTRAESCOLAR: Programa adreçat a grups escolars de l’Alt Camp i comarques veïnes, fora de l’horari lectiu. Els objectius són similars als de l’Escola de Natació, i es realitza una sessió setmanal durant tot el curs escolar. Els dies i horaris es fixen de mutu acord amb cada centre educatiu, preferentment els divendres per la tarda i els dissabtes pel matí.
    
 • GRUPS DE PROMOCIÓ LÚDICA: Voleu gaudir d’una sessió divertida a la piscina amb gimcanes, circuits d’habilitat, piraigües... Podem adaptar l’activitat al que ens proposeu. Ideal com activitat fi de curs, quan s’apropen les festes de Nadal, com a activitat dins de la festa de l’escola... Qualsevol motiu és bo! L’horari es fixa amb els responsables de cada grup, atenent a la disponibilitat de la instal·lació.
 
 
  Programa d'Iniciació Esportiva
 
El Programa d’Iniciació Esportiva (PIE) és una oferta esportiva del Patronat Municipal d’Esports en horari extraescolar, adreçada a les nenes i els nens de 4 a 9 anys, que es realitza en el mateix centre escolar i que té com a característica principal la no especialització i l’adaptació dels objectius i continguts a les diverses etapes evolutives dels infants.

QUÈ PRETENEM: Amb aquest programa es pretén PROMOCIONAR L’ACTIVITAT FÍSICA entre els escolars mitjançant una metodologia que afavoreixi una pràctica rica i variada, i que permeti el màxim d’experiències motrius als nens. S’intenta evitar l’especialització esportiva prematura que, sovint, provoca l’abandonament d’aquesta sense que les nenes i els nens hagin tingut possibilitats d’experimentar.

QUÈ FEM: A través de jocs (els petits) i activitats esportives senzilles (els més grans), i sempre de manera amena, pretenem desenvolupar les habilitats necessàries per a practicar esports. Proposem una pràctica esportiva POLIVALENT i NO ESPECIALITZADA.

QUI HO ORGANITZA: El Programa d’Iniciació Esportiva es proposa com a activitat extraescolar de manera conjunta entre l'AMPA,  l’escola i el Patronat Municipal d’Esports.

DURADA: Aquest programa es realitza als mateixos centres docents, preferentment dues sessions a la setmana d'una hora, en horari extaescolar des del mes d’octubre fins el mes de maig.

La formalització de la inscripció a aquesta activitat va a càrrec de la mateixa escola o l’AMPA.